Bolero crosetat – patrate dantelate

Share!

Un bolero poate fi purtat atat la o ocazie speciala, cat si la o tinuta cazual, in functie de necesitate si stilul fiecarei persoane.

Astazi am ales un proiect ce pare putin mai complicat, dar luand totul pas cu pas veti vedea ca este destul de usor de facut. Asa ca va invit, atat pe cele mai experimentate, cat si pe cele mai novice in ale crosetatului sa incercati sa crosetati acest bolero frumos si delicat.

In tutorialul video veti gasi explicatia atat dupa diagrama cat si lucrul pas cu pas cu croseta, iar daca ca va este mai usor sa urmariti pasii de lucru imi spuneti si voi descrie mai jos fiecare ochi in parte ce trebuie facut.

Dupa cum spuneam intr-o postare anterioara, in viitoarele mele tutoriale voi prezenta cat mai multe articole pentru adulti, deoarece multe dintre voi ati cerut acest lucru si astfel poate voi reusi sa va atrag si mai mult catre aceasta pasiune.

 

Tutorial video- bolero granny square

 

Am lucrat cu fir Flavia si croseta de 1.7 mm, aprox 120 gr.

Dupa diagrama patratele au 9 randuri, dar pentru ca iesea prea mare eu am lucrat doar 8 randuri la fiecare patrat. La final a iesit un bolero de marimea 40 / M.

Diagrama pentru acest bolero:

 

Probabil ca daca as fi lucrat si randul 9 ar fi iesit ceva potrivit pentru un 42-44. Totul depinde de stilul fiecareia de lucru, firul, croseta si modul in care se prind patratele.

Daca vreti o marime mai mare trebuie doar sa prindeti patratele intre ele cu mai multe randuri de plasa, iar daca vrei sa fie mai mica trebie sa lucrati mai putine randuri.

Mai exista si posibilitatea de a-l face mai lung si chiar cu maneci. Eu as lucra mai multe patrate pe care le-as prinde in continuare.

Sper sa va placa la fel de mult ca si mie acest bolero scurt, atat sa-l lucrati cat si sa-l purtati.

 

Va atasez cateva poze la final:

 

Share!

Vio Written by:

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *