manusi fara degete “Lory”

Share!

Sunt lucrate cu fir de bumbac 100% mercerizat, croset 1.75mm.

Mod lucru:
R1: 44 puncte lantisor;
R2-R6: 1 pct lantisor pt intoarcere, 1 piciorus scurt in fiecare pct lantisor de pe randul anterior;
R7-R8: 3 pct lantisor,*se sare peste 1 punct de lantisor de pe randul anterior, 1 jumatate de piciorus dublu in urmatorul pct de lantisor, 1 pct lantisor*, se repeta de la * la * pana se termina randul ;(se lasa 4 pct lantisor de pe randul anterior nelucrate pentru inchiderea mansetei manusii)

Se incepe inmultirea numarului de picioruse pentru a forma degetul mare. Inmultirea se calculeaza incepand de la baza degetului mare:
R9 :(inmultirea se face in al 7-lea punct de lantisor de pe randul anterior, lucrad 2 jumatati de piciorus dublu in acelasi pct, in loc de 1 piciorus) : 3 pct lantisor,*se sare peste 1 punct de lantisor de pe randul anterior, 1 jumatate de piciorus dublu in urmatorul pct de lantisor, 1 pct lantisor*, se repeta de la * la * pana se termina randul,  se uneste cu inceputul randului cu 1 piciorus scurt.
R10-16:(inmultirea se face de o parte si de cealalta a piciorusului inmultit pe randul anterior) 3 pct lantisor,*se sare peste 1 punct de lantisor de pe randul anterior, 1 jumatate de piciorus dublu in urmatorul pct de lantisor, 1 pct lantisor*, se repeta de la * la * pana se termina randul,  se uneste cu inceputul randului cu 1 piciorus scurt.
R17:-R19:   3 pct lantisor,*se sare peste 1 punct de lantisor de pe randul anterior, 1 jumatate de piciorus dublu in urmatorul pct de lantisor, 1 pct lantisor*, se repeta de la * la * pana se termina randul,  se uneste cu inceputul randului cu 1 piciorus scurt.

se separa 10 picioruse  pentru degetul mare si se lasa nelucrate

R20-24:  3 pct lantisor,*se sare peste 1 punct de lantisor de pe randul anterior, 1 jumatate de piciorus dublu in urmatorul pct de lantisor, 1 pct lantisor*, se repeta de la * la * pana se termina randul,  se uneste cu inceputul randului cu 1 piciorus scurt.

se imparte in picioruse egale pentru a forma gegetele si se mai lucreaza cate 3 randuri de model pentru fiecare deget, inclusiv pentru cel mare.

se finiseaza si se cos incheietorile la mansete (eu am pus mos si baba)

 

Share!

Vio Written by:

7 Comments

 1. Anonymous
  05/10/2011
  Reply

  Sunt superbe, iar daca ai coase cateva paietutze pe ele ar fi irezistibile 😀

 2. 21/10/2011
  Reply

  Cam tarziu m-am gandit sa-mi spun si eu parerea aici :p Sunt suuuuuuuuper!!! si sunt ale meleeeeeee ;))

 3. Anonymous
  18/04/2012
  Reply

  Sunt superrrrrrrrrrrrr!!!I love <3<3<3

 4. Luminita Grecu
  27/06/2013
  Reply

  Arata Magnific!!!Sper sa-mi reuseasa sa le crosetez.

 5. Pintoiu manuela
  31/01/2015
  Reply

  Sunt super!!!!!!
  Am gasit un model asemanator dar are si inimioare grupate cate patru ,ati putea sa-mi explicati cum vin crosetate acele inimioare care sunt foarte mici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *