Modelul PUFF aliniat sau “puff stitch”

Share!

Modelul puff este un model de efect si foarte usor de lucrat.

In diagrame este prezentat de un simbol format din jumatati de piciorus dublu unite in partea de sus:

modelul puff

In functie de cum indica diagrama, el poate fi format din 3  pana la 6 picioruse mari grupate. In tutorialul de mai jos am folosit 4 picioruse.

Se preteaza foarte bine pentru orice tip de articol, de la esarfe, fulare, rochite, bolerouri, caciuli pana la genti crosetate.

Se poate lucra in diferite combinatii, putand sa inlocuiasca foarte bine un piciorus dublu, de exemplu, oferind astfel un aspect 3D articolului lucrat.

Este un model ce arata la fel atat pe spate, cat si pe fata lucrului si poate fi lucrat cu orice fel de fir si croseta adecvata firului folosit.

Eu, pana acum l-am folosit in tutorialele mele doar la bratara martisor, ce cred ca a iesit foarte deosebita, tocmai datorita acestui model puff.

In acest tutorial va prezint varianta aliniata, adica piciorusele puff sunt lcrate unul deasupra celuilalt, dar voi reveni si cum postari in care voi prezenta diferite combinatii ale acestui tip de piciorus.

Modelul “puff” – tutorial video:

Modelul puff – descriere mod de lucru pas cu pas:

diagrama modele de crosetat - modelul puff aliniat

  • trebuie inceput cu un numar de ochiuri impar.
  • avem 1 ochi pe croseta;
  • se ia jeteu, se introduce croseta in ochiul in care dorim sa lucram puff-ul, se ia jeteu si se alungeste pana la inaltimea unui piciorus mare (jumatate de piciorus dublu) acum avem ochiul de la inceput si inca 2 jeteuri pe croseta;
  • se repeta ca mai sus, in acelasi ochi, pana ajungem la 7, 9, 11 sau 13 jeteuri pe croseta in functie de cate picioruse trebuie sa grupam;
  • apoi se trage un jeteu prin toate ochiurile de pe croseta;
  • se asigura cu 1 ochi de lant;
  • se mai face 1 ochi de lant pentru a lasa spatiul necesar intre piciorusele puff;
  • urmatorul puff se lucreaza sarind peste 1 ochi de pe randul anterior (daca este primul rand in care se lucreaza), sau se face in ochiul de siguranta al puff-ului de pe randul anterior.

modele de crosetat - modelul puff aliniatmodele de crosetat - modelul puff aliniat 1

Share!

Vio Written by:

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *