punct fantezie 1 – croset

Share!

Modelul se lucreaza pe un rand de baza format dintr-un multiplu de 6 ochiuri de lant, plus 4 ochiuri pentru completarea modelului.
R1: 1 piciorus dublu in al 6-lea punct de lant din randul de baza; * se sare peste 4 puncte din lantul de baza,; in urmatorul (al 5-lea) pct de lant se lucreaza 1 piciorus dublu, 1 pct de lant, 1 piciorus dublu; in urmatorul (al 6-lea) pct de lant se lucreaza 1 piciorus dublu, 1 pct de lant, 1 piciorus dublu*, se repeta de la * la *  si se termina randul, sarind peste 4 ochiuri cu 1 piciorus dublu, 1 pct de lant, 1 piciorus dublu.
R2:  4 pct de lant; se croseteaza 1 piciorus dublu in piciorusul de margine al randului precedent; * se sare peste 2 picioruse ale randului precedent si in fiecare din urmatoarele doua picioruse se croseteaza : 1 piciorus dublu, 1 pct de lant, 1 piciorus dublu *; se repetea de la * la * si se termina randul crosetand in lantul de margine : 1 piciorus dublu, 1 pct de lant, 1 piciorus dublu.
Se repeta randul 2 cat se doreste modelul.
Adaptare facuta dupa o carte scrisă de Doina Silvia Marian, apărută la Editura Tehnică Bucureşti, anul 1984, “303 Modele pentru crosetat si tricotat” 

Tutorial video:

Am reusit sa-i fac si o diagrama acestui model, poate va este mai usor:

 

Share!

Vio Written by:

6 Comments

 1. iulica
  23/05/2010
  Reply

  Imi place foarte mult cum arata acest model.., desi e ceva atat de simplu, ar fi perfect pentru un fular usor de primavara.

 2. 23/05/2010
  Reply

  Voi incerca sa postez cat mai multe modele ce se pot croseta sau impleti, cu explicatii descrise, iar daca reusesc o sa le fac si diagrame.<br />Bineinteles ca nu toate sunt gandite de mine, dar cred ca oricui i-ar fi mai usor sa vada cum iese un anumit model lucrat, sa aiba explicatii scrise cat mai detaliate si sa mai aiba si diagrama.<br />Sper ca aceasta idee sa va placa si sa va fie de folos

 3. Anonymous
  25/05/2010
  Reply

  Foarte frumoase lucruri ies din minile tale! trebuie sa recunosc ca si eu chochetez cu lucrurile &quot;hand made&quot; si desi sunt la inceput de drum, sper ca incet incet sa ajung sa ma perfectionez , la fel ca voi &quot;maestrii&quot; ai hand-made-ului. Asta este blogul meu: http://lacroseta.blogspot.com/ am acolo de la brose crosetate, pana la gentute sau cercei ori coliere. Preturile sunt

 4. 25/05/2010
  Reply

  Stai linistita ca si eu mai am foarte mult pana sa ajung &quot;maestru&quot;, tot incepatoare sunt, dar facand totul din pasiune ies lucrusoare frumoase.<br />Am intrat pe blogul tau si am vazut ceva deosebit in tot ceea ce faci. Stiu cat de mult se munceste la asa ceva si pot sa spun ca ai cu adevarat preturi mici.<br />Iti doresc spor la crosetat si sa fie si cat mai productiv.

 5. 03/05/2011
  Reply

  Imi place foarte mult blogul tau, te-am adaugat la lista mea de bloguri, Felicitari !

 6. 26/07/2011
  Reply

  Un lucru minunat, si foarte pretios bineinteles, daca nu le-ai face cu drag si nu ti-ai pune sufletu acolo, nu ar iesi asa de frumoase.nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *