salopeta tricotata 6-9 luni

Share!

Eu cred ca salopetele sunt foarte practice si utile in garderoba unui bebelus sau copil, asa ca va prezint prima “reteta” din categoria salopete:

Partea din spate

Se incepe de jos. Se monteaza 30 ochiuri pe andrele nr. 3 1/2 si se tricoteaza punct jerse. Pentru piciorul drept, cresterile se fac in partea stanga incepand de la inaltimea de 16 cm de la ochiurile de montaj, cate un ochi la doua randuri (de 4 ori). La 18 cm de jos ochiurile se lasa in asteptare si se incepe tricotul piciorului stang facand cresterile invers. Cand se ajunge la 18 cm se reiau in lucru si ochiurile lasate in asteptare, montand intre ele inca 4 ochiuri. Ajungang la inaltimea de 23 cm incepe sa se scada de fiecare parte 1 ochi la 4 randuri (de 3 ori) si raman pe andrele 66 de ochiuri.

Rascroitura mancecii se formeaza a 39 cm scazand de fiecare parte, la fiecare 2 randuri, de cate 2 ori: 3 ochiuri, 2 ochiuri si o data 1 ochi. Raman 44 ochiuri pe care se continua tricotatul drept. Rascroitura gatului se formeaza la 48 cm, scazand 22 ochiuri din mijloc, dupa care se continua fiecare parte separat, scazand de partea rascroiturii gatului, la 2 randuri, de 2 ori 2 ochiuri si de alte 2 ori cate un ochi. Cele 5 ochiuri ramase pe fiecare parte se incheie la inaltimea de 53 cm masurat de jos.

Partea din fata

Se tricoteaza identic cu cea din spate dar rascroitura gatului se formeaza mai jos cu 3 cm, adica la 45 cm. La umar, cele 5 ochiuri ramase, incepand de la 52 cm se tricoteaza in punct lenes, iar dupa 2 cm se incheie.

Montarea

Se face cusatura laterala cap la cap cu acelasi fir.

Marginile se tricoteaza in punct elastic astfel:

In partea de jos a fiecarui picior se ridica 48 de ochiuri pe andrele nr. 3 si se lucreaza 8 cm, dupa care se incheie ochiurile pe fata.

La rascroitura bratului se ridica cate 76 ochiuri formand in partea din fata la al 3-lea rand o butoniera de 2 ochiuri, la 2 cm de margine. Pentru rascroitura gatului se ridica cate 50 ochiuri pentru fiecare parte, spate si fata. La partea din fata se face cate o butoniera, ca si la rascroitura bratului. Se coase pantalonul si intre picioare iar la umar in spate se cos cate 2 nasturi.

spor la tricotat

Share!

Vio Written by:

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *