Simboluri diagrame – punctul de lant

Share!

Exista foarte multe modele deosebite pe care am vrea sa le lucram, dar ca si explicatie sunt folosite niste diagrame cu multe simboluri. In urmatoarele postari voi incerca sa va prezint toate sau aproape toate simbolurile ce le puteti gasi intr-o diagrama pentru crosetat.

Punctul de lant sta la baza oricarui articol crosetat, fie ca este sub forma de lantisor simplu urmad sa lucram pe randuri, fie ca lucarm doar cateva puncte de lant pe care apoi le unim printr-un punct alunecat pentru a forma un cerc, urmand sa lucram rotund.

In diagrame il gasim sub forma de cerculet sau oval, iar in modelele descrise este folosita abrevierea din engleza “ch”.

Pentru a invata cum sa crosetati un lantisor puteti urmari tutorialul video de mai jos sau explicatiile scrise:

 

 

Pasul 1. Incepem cu primul ochi. primul ochi

Facem o bucla si o indoim peste firul cu care se croseteaza, iar apoi introducem croseta prin cele doua cerculete formate si tragem usor sa strangem ochiul atat cat avem nevoie.

O varianta de a lucra primul ochi gasiti aici.

invatam sa crosetam - punctul de lantisor pas1

 

 

Pasul 2. Se ia un jeteu, adica se ia firul dupa croseta.

 

 

 

invatam sa crosetam - punctul de lantisor pas2

 

Pasul 3. Se trage firul cu croseta prin ochiul aflat pe croseta.

 

 

 

 

Procedam la fel pentru urmatoarele ochiuri, in functie de cat de lung trebuie sa fie lantisorul.

invatam sa crosetam - punctul de lantisor pas3 invatam sa crosetam - punctul de lantisor pas4

invatam sa crosetam - punctul de lantisor pas5Toate punctele de lant ar trebui sa aiba aceeasi marime, asa ca pe masura ce lucrezi ai grija sa mentii ceeasi tensiune a firului.

Daca observi ca ochiurile ies prea stramte, incearca sa relaxezi putin mainile in timpul lucrului, iar daca ies prea largi atunci va trebui sa tii putin mai tare de firul cu care lucrezi.

 

 

 

invatam sa crosetam - punctul de lantisor pas6

 

Atunci cand incepeti un model si calculati cate ochiuri va trebuie, pentru a ajunge la dimensiunea dorita, e important sa stiti ca primul nod si ochiul de pe croseta nu se iau in considerare.

 

Share!

Vio Written by:

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *