Bereta crosetata

Share!

Bereta crosetata este si a fost intotdeauna potrivita pentru orice anotimp, bineinteles in functie de firul cu care se lucreaza si modelul folosit.

Aceasta este al doilea model de bereta ce il prezint. Primul model, la fel de simplu il puteti gasi aici; http://www.jeteu.ro/ro_ro/bereta-crosetata/

Altfel spus, va las sa urmariti tutoarialul video si explicatiile detaliate, poate va inspira.

Tutorial video – bereta crosetata

Mod de lucru bereta crosetata – descriere pas cu pas

Am lucrat cu fir acrilic baby e culoare roz, un fir pufos si moale (marca necunoscuta) si croseta de 3mm

Ca si marime este pentru adulti, dar poate fi lucrata si pentru copii.

Astfel, am inceput cu 3 ochiuri de lant pe care le-am unit cu 1 punct alunecat si am format un cerc.

  • toate randurile se incep cu 3 ochiuri de lant.
  • cele 3 ochiuri de la inceputul randurilor tin intotdeauna locul unui piciorus dublu.
  • lucram un rand pe fata, unul pe dos, adica intoarcem randul la fiecare inceput de rand.

Randul 1: 3 ochiuri de lant pentru inceputul randului, 2 picioruse duble in cerc, 1 ochi de lant, 3 picioruse duble in cerc, 1 ochi de lant si am continuat pana am facut in total 5 grupuri a cate 3 picioruse duble. Am incheiat randul cu un punct alunecat.

Randul 2: 3 ochiuri de lant pentru inceputul randului. Lucram in fiecare spatiu format de ochiurile de lant, de pe randul anterior cate doua grupuri de 3 picioruse duble, separand grupurile cu 1 ochi de lant. Incheiem randul cu un punct alunecat.

Randul 3: 3 ochiuri de lant pentru inceputul randului. Lucram in primul spatiu format de ochiul de lant, de pe randul anterior un grup de 3 picioruse duble, cu 1 ochi de lant, apoi in urmatirul spatiu 2 grupuri de 2 picioruse duble. Repetam pana la sfarsitul randului lucrand grupuri la fiecare al doilea spatiu. Incheiem randul cu un punct alunecat.

Randul 4-10: lucram un grup de 3 picioruse duble in fiecare spatiu si respectam modalitatea de adaugare a grupurilor: pe randul 4 la fiecare al 3-lea spatiu, pe randul 5 la fiecare al 4-lea spatiu, pe randul 6 la fiecare al 5-lea spatiu, etc.

R11-16: lucram un grup de 3 picioruse duble in fiecare spatiu fara a creste numarul de grupuri.

La sfarsitul celui de-al 16lea rand avem 50 grupuri a 3 picioruse duble + ochiurile de lant = aprox 200 ochiuri.

R17: reducem numarul de ochiuri de la 200 la 70. Lucram 3 ochuri de lant pentru inceptul randului, primele doua grupuri le reducem la 2 picioruse duble, lucrand 3 picioruse intr-unul singur. Lucram in ochiul de lant de dupa cele doua grupuri, 1 piciorus dublu. Repetam pana la sfarsitul randului.

R18-25 (modelul elastic): 3 ochiuri de lant pentru incepeutul randului. Lucram 1 piciorus dublu front post in primul piciorus, 1 piciorus dublu back post in urmatorul si repetam pana la sfarsitul randului.

La final , a iesit o bereta excelenta, foarte simpla de crosetat si perfecta pentru oricine si oricand.

Spor la crosetat!

Share!

Vio Written by:

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *